Författararkiv: Il Calcio al Corso

Km d’Amore #61 – Kosè

Ghoulam! Värdelösa Milan! Marios tårar!

Och Hellas, som har koll och Toni, som inte gråter. Sogliano, som går på vatten. Thohir, som betalar för kalaset. Leonardo, som är med på allt som har med Milano att göra. Percassi, som lever livet på en räkmacka i Bergamo. Diego, som gör som han vill.

Dessutom den blåsvarta jakten på den nya Branca, Buffon-diskussionen och Ventura-dissen, dom hårda buden i Lavezzi-land, konsekvensen av att leka med 3-4-3-systemet. Och som alltid, mycket, mycket mer.

Km d’Amore #60 – The Lay of the Land

A.k.a. Det force majeureade avsnittet. Om den orogivande Marotta. Om Milans fejkade storklubbsmercato. Om turnover forzato. Om spansk furbo i Italien. Om det sköna i att vara trygg i en förlust. Om att ta Leeds tv-pengar och kasta in dom i Il Calcio. Om att Etna alltid har rätt. Om att Södern behöver Catania, och att fotbollen behöver Catania. Och om mycket, mycket mer.

Km d’Amore #59 – Fit and proper

Idag pratas det tridenten Roberto Fiore, som blev utmanövrerad, Corrado Ferlaino, som utmanövrerade, och Bruno Pesaola, mästartränaren fullt ut.

Fit and proper! Vilket är vad som gäller i den moderna fotbollens främste fanbärare, Premier League. Scotland yard head to head med wannabe Leeds-bossen Massimo Cellino, en kamp med given utgång.

Utter madness by Seedorf a.k.a. Slowdorf, som dock har tiden för sig. Och utter madness by Inter, som gör fel på precis allt man kan göra fel på. Och utter madness and beyond, utter madness i kvadrat. Utter madness by De Laurentiis, alltså.

Dessutom Vucinic vs Guarin, exit Pogba, Bologna utan Diamanti, rostiga spikar, finess, kinesiskspråkig actionfilm. Och i vanlig ordning, mycket mer.

Km d’Amore #58 – Santa Margherita Ligure

Orgen, vårt Fort Apache, där man blir square, som ju fort är. Vi talar om Galliani och Barbara, alltså Caesar och hans Brutus, alltså kycklingen och den viktiga centrifugeringen.

Dessutom den älskvärde Ciro Ferrara. Den erfarne Leonardo. Den sympatiske Seedorf. Den sugne Pippo Inzaghi. Den superhaussade Berardi. Den finfina sportchefskompetensen. Och de döende presidenterna. Om detta talar vi, och om mycket annat talar vi.

Km d’Amore #57 – Café do Brasil

Att inte vila på gamla lagar. Att traditionens makt må vara mäktig, men inte mäktig nog att dess gryta kan undgå att röras i. Med detta inleds AD 2014.

Carpi, som inte fick spela hemmamatcher på hemmaplan. Matteo Ardemagni, som är bra i det korta loppet. Walter Sabatini, som har så lätt att fälla djuren på jaktmarkerna men som inte får ihop grytan. Giuseppe Marotta, som gjorde en vad som borde vara olagligt dålig mercato. Aurelio De Laurentiis, som fortfarande är farligast i il calcio. Bologna, som möjligtvis har fattigaste presidenten någonsin. Och mycket, mycket mer.

Km d’Amore #56 – Dolcetto

A.k.a. Wow-wowissimo-clamoroso-clamorissimo-avsnittet. Alltså om Juventus onödiga uttåg ur Champions League, detta superprogrammerade Juventus som mådde så väldigt bra på så väldigt många sätt. Detta Juventus som, ju, spelat med den röda bollen förut. Detta Juventus som fick en dag extra att förbereda sig på. Katastrof, fiasko, jättefiasko eller bara ett misslyckande? Antonio Conte, stor tränare eller bara en bra tränare? Vad säger egentligen väderargumentet om Juventus? Hur saknad är en Andrea Pirlo på planen? Frågor som söker sina svar, frågor som ger mer frågor. Välkommen till avsnitt 56.

Km d’Amore #55 – Crouton

Fjärde raka casa Milan! Barbara, som inte sket där hon åt utan sov där hon sov. Silvio, som är lunch fullt ut. Galliani, som fortsätter spöka. Lite Mandorlini, som gick från att vara allsmäktig till att åka på ritiro. Lite waiting list Lazio Supreme. Lite Platinis son som snurrar runt som en CROUTON. Och från KRUTONG går vi vidare till Crotone och lite Serie B-prat. Och därifrån till massa annat prat.

Km d’Amore #54 – Zaza … och Zasa

Ännu mer casa Milan! Tredje gången gillt Barbara dundrar fram på den där pavimento okite. Balotelli, som gått från världsbäst till världssämst, från myt till dödlig. Råkurret i superclamoroso-Roma! Dessutom Mazzarri vs Pioli och det märkliga Bologna-missnöjet mot den senare, varför Juventus har bråttom och Milans Raiola-situation. Och för första gången på femtiofyra avsnitt, en komplett Serie A-omgång!

Km d’Amore #53 – Tvångströja

Mer casa Milan! Gallianis omtalade mäktiga makt, som comes back to haunt Milan. Och Gallianis fina kostym, som kanske snarare är en tvångströja. Daniele Pradè, som ingen ville ta i med tång, och surdegen Franco Baldini lämnade efter sig. Dessutom den nya portmonnän som gjort entré i Inter med Thohir, som suttit och pratat med folk. Och lite olivträd, getter och kvarnar. Och annat.

Km d’Amore #52 – Casa Milan

Grejerna som händer i casa Milan, med en Barbara som bokstaverar om något som tagit tjugofem år att skriva, med en utgallring av en viss Galliani, med en stor administration som ska kapas, med en skitsur Silvio. Dessutom mannen som sparkat Delio Rossi två gånger på tre år, lite Nocerina, lite Mantova och det indonesiska Inter.