Rannsakan

Så var då det där Il CaC #69 inspelat och snart (typ tidigt imorgon onsdag) uppe i en blogg nära dig.

Inför inspelningen roade jag mig med att rannsaka mig själv. Hur såg jag på säsongens Serie A innan den hade börjat? Svaret på den frågan har ni här.

Jag roade mig också med något som jag alltid sysslat med under den tid som jag tippat Serie A. Nämligen att se hur många placeringar ifrån det slutgiltiga resultatet man har tippat ett specifikt lag. Ett exempel. Jag tippade Inter etta och de slutade tvåa. Alltså en placering ifrån. Och för att göra det lite extra intressant, i alla fall för mig, så blir det +1 eftersom jag överskattade Inter. OK?

Överskattat:
+6 Sampdoria
+4 Bari
+3 Roma
+2 Juventus/Palermo/Genoa/Catania
+1 Inter/Cagliari

Underskattat:
-6 Udinese
-5 Cesena
-4 Chievo
-2 Lazio/Parma/Bologna
-1 Milan

Helt rätt:
+-0 Napoli/Fiorentina/Lecce/Brescia

Slutsats: Jag är ganska nöjd, men inte helt. Att tippa ett lag 1-2 placeringar fel är inte världens största grej, även om det såklart är viktigare att placera ett lag rätt när det handlar om helt avgörande placeringar. Alltså viktigare att sätta ettan än vem som slutar på 13:e plats. Jag skall alltså inte vara nöjd med hur jag såg på Sampdoria, Bari, Roma, Udinese, Cesena och Chievo. Sex lag av 20 att slipa på under sommarens ritiro.

Jag blir irriterad över att inte ha läsa situationen i Inter bättre. Den som ställde mätta spelare mot en kvalitativt överlägsen spelartrupp. Jag ställde mig på den kvalitativt överlägsna spelartruppens sida och spekulerade öppet om ett scenario där femtevalet Benitez skulle lämna. Och lämna gjorde han, men med Leonardo som ersättare …

För andra säsongen i rad är det ett av tre rätt på nedflyttningsplatserna. Här finns det att jobba på …

Å andra sidan är jag något av expert på Napoli, Fiorentina och Lecce.

Skämt åsido. Man måste alltid vända och vrida på saker och ting. Hade jag rätt? Hade jag fel? Varför hade jag rätt? Varför hade jag fel? Var analysen rätt eller fel?

Jag passar på att titta till hur jag tippade ännu en säsong tidigare. 09/10 var första gången som jag (tillsammans med Johan ”Pippi” Wennerström) tippade Serie A under min tid på eurosport.se.

Överskattat:
+7 Udinese
+6 Fiorentina/Atalanta
+5 Lazio
+4 Siena
+3 Juventus/Catania/Cagliari/Siena
+1 Bologna/Livorno

Underskattat:
-10 Sampdoria/Parma/Bari
-5 Napoli
-4 Palermo
-3 Chievo

Helt rätt:
+-0 Inter/Roma/Milan

Slutsats:
Sjukt stark på pallen, där många skrattade och skakade på huvudet när vi lade Roma tvåa. Och egentligen lika starka på att se trenden i Juventus, där i stort alla experter hade La Vecchia Signora som titelutmanare. Den lätta gick vi inte på, men det fanns andra lätta vi inte satte.

Sampdoria, Parma och Bari stod alla för fantastiska säsonger då. Alltför fantastiska skulle det visa sig. För man föll som en fura nu och det antyder att vår grundanalys kanske inte var helt fel ändå.

Lika sjukt starkt som det var på pallen, lika svagt var det på nedflyttning. Bara ett rätt av tre är långt ifrån godkänt, även om grundanalyserrna kring Atalanta, Siena, Bari och Parma inte var så dumma.

/Borell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>