Först fällde han Baxter – nu Fredin

Två händelser står ut efter att ”Henke” återvände från sin mycket framgångsrika karriär utanför landets gränser. Först blev han grinig på och alltför oense med Mister Baxter för att de skulle kunna fortsätta att arbeta ihop. I alla fall som tränare och spelare.

När Helsingborg ställdes inför valet mellan Baxter och ”Henke” var det bara för engelsmannen att ta sitt pick och pack och dra. Exit Baxter. Sedan släppte Sten-Inge Fredin alltså inte igenom ”Henkes” önskemål om att få någon slags tränarsyssla i klubben efter att han lagt skorna på hyllan.

Fredin må ha rätt i att ”Henke” är olämplig som tränare, men han läste situationen fel. Det gick inte att misslyckas med att knyta ihop den säck som alla väntat sig skulle knytas ihop. Dubbelexit. ”Henke” prinsessan-på-ärten-lämnar för rivalerna i BoIS och styrelsen låter Fredin gå på plankan.

Med Fredin ute ur leken försvinner en gammaldags svensk fotbollsordförande som agerat självständigt och utan något större förtroende för klubbens övriga ledande befattningshavare. Frågan är vad som händer nu?

Orkar Helsningborg skapa sig en framtid på egen hand eller vet man inget annat än att leva i skuggan av ”Henke”?

/Borell

Ursprungligen publicerad på eurosport.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>