Alla dessa Per ger Norling problem

Flytten som fyllt djungeltelegrafen mer och mer de senaste veckorna är verklighet.

Rikard Norling lämnar Assyriska för Malmö FF och det innebär att en av Sveriges största tränarprofiler har fått ett jobb där han förfogar över landets i särklass bästa spelartrupp. Jag skrev ”en av Sveriges största tränarprofiler”, inte en av Sveriges största tränare. Norling har nämligen frågetecken att räta ut – erfarenheten, det påstått ständiga roterandet av startelvan och relationen till klubbledningen.

Upp som en sol och sedan fortsatt stabilt, innan det kärvade internt. Så såg det ut i AIK. Skilsmässan med svart-gult blev både utdragen och publik efter att Norling och klubbens starke man Per Bystedt inte dragit jämnt. Norling var helt enkelt så framgångsrik att han hotade Bystedt och dennes gäng och det gick inte för sig.

Har MFF verkligen klart för sig att man tar en tränare med en mycket stark personlighet? Roland Nilsson kommer att ha varit som en västanvind jämfört med Norling. Tänk om historien upprepar sig. Tänk om Norling gör så stor succé att den nya duon som styr MFF hamnar i skuggan och tycker att det blir jobbigt. Två gånger Per, Ågren och Nilsson, är en orutinerad duo och det är få klubbdirektörer som verkligen pallar när deras tränare får mycket av credden.

Norling till MFF innebär också att de himmelsblå rest sig upp från den långbänk man befunnit sig i sedan man överraskande blev så överraskade av Roland Nilssons och FCK:s tycke för varandra. Man har gjort klart med en tränare som passar med klubbens önskan att spela offensivt och att föra spelet. Klokt så, men för mig är Norlings starka personlighet och en orutinerad klubbledning två oförenliga storheter.

/Borell

Ursprungligen publicerad på eurosport.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>