Km d’Amore Sud #4 – Den vackre tyrannen från Syrakusa

Mannen som definierade den italienska fotbollen under många år – tyrannen från Syrakusa. Mesta, och antagligen bästa, domaren i Italien. Vacker var han, bestämd var han, Concetto Lo Bello var han. Dessutom lite om en sud-hatande journalist vid namn Gianni Brera och en viss gammal grek vid namn Archimedes. Och allt däremellan.

8 reaktion på “Km d’Amore Sud #4 – Den vackre tyrannen från Syrakusa

 1. Il Vecchio

  Ciao!

  Jag rattar km d’ amore till Trapani om några veckor. Finns det något calcio-relaterat som är värt att besöka? Eller i Palermo?

  / Vecchio

  Svara
  1. ilcalcioalcorso

   Ciao gamling,

   Arenor är alltid arenor. Så även i Trapani och Palermo. Sedan vill jag slå ett slag för saltet. Semeraro, Lecces gamla ägarfamilj, äger ”Salentine Italiane”, som har saltgruva just i Trapani. Inser här och nu att det förmodligen var det där saltet som jinxade säsongen som gick. Och det saltet måste du känna på. Sedan kanske du skall låta Nino fixa till något? https://www.youtube.com/watch?v=-M2OCCa0e6M

   Buon viaggio.

   /Borell

   Svara
  1. ilcalcioalcorso

   Ciao Ottey,

   En viss kontrabasist aka @Kingoliversthlm aka Nygren, Oscar och jag strålade samman. Han Barcelona, jag du-vet-vad. Kärleken övervinner alltså allt och Km d’Amore Sud har fått bästa tänkbara vinjett av det band som heter King Oliver’s Revolver. Hur ”seltz” som helst, som vi på prateriet om ”neråt” i den vackraste fotbollen säger.

   Du på twitter?

   /Borell

   Svara
 2. Jacob

  Vackert Sud avsnitt, mycket intressant att få insikt om den bästa italienska domaren, Concetto Lo Bello, det gäller att vara bestämd, och tumma på något. Mycket fascinerande om Rivera-incidenten, för gäller även som Milanista att få insikt om kontroversiella clashen mellan Milan-Lo Bello

  Härligt att höra om Gigi Riva, snacka om extrem klubblegendar, man måste bara älska det. Och hela fyra (!) gånger välja att inte gå till toppklubb, otroligt om tänker på hemska moderna fotbollen.

  Svara
  1. ilcalcioalcorso

   Jacob,

   Vi inte bara lägger in ”vackre” i titeln, vi gör vackra ”Km d’Amore Sud” också. Och som du säger, viktigt att backa bandet och få insikt.

   /Borell

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>