Km d’Amore #89 – Amore continuo

Slutet av 80-talet (#89 är ju det) är vackra grejor – Bolognas gamla president får ”scusateci”, fårlåt oss, av sina gamla supportrar, 80-talsfundering tar oss till ett skimrande årtionde och så Salah.

Tränarkarusell to come. Roma, där tränare av Ancelotti-kaliber är the only hope. Napoli, som oavsett vad de inblandade säger, mår dåligt när Benítez-situationen är som den är. Fiorentina, där Montella verkar fortsätta som mister. Sampdoria, som har en Sinisa som vill så mycket mer. Milan, där ”fin fotboll” är och förblir given och tydlig utgångspunkt för vem som träna skall.

Lazio mår bra, trots all polemik Lotito plockar på sig. Och, laget som för bara månader sedan var ”Klose dipendente”, Klose-beroende, är något helt annat nu. Felipe Anderson, Candreva, Keita, Djordjevic och, inte minst, Mauri är så bra. Bra är också smart handlade januarimittbacken Mauricio. Och allra bäst utmärkta tränaren Pioli.

Napoli och deras … övning. För det verkar vara just övning man håller på med. Mister Benítez har i alla fall inte lyckats få spelarna att förstå att det är skarpt läge. ”Calci piazzati horror”, fasta situationers skräck, löd en rubrik i veckan. Texten handlade om de 14 (!) poäng laget tappat genom att stå och titta på …

Milan och en både lyckad (då) och inte lyckad (nu) resa till Dubai, som berättar om en klubb i sin egen version av kaos.

Fiorentina och det lag som mister Montella bara måste sortera ut om han är en riktigt bra mister.

En ny Idea Lodi. Di Gennaro är just det i formtoppade Vicenza. Pirlo och Lodi har alltså fått en efterträdare.

Carpi, där spelfördelare Porcari är fin mittmitt i korsningen riktig fotboll-storfotboll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>