Gammalt mot ungt. Marino, Pierpaolo mot Sogliano, Sean.

Bara minuter kvar till mötet vi ägnade stor uppmärksamhet i CaC #81. Bara minuter kvar till tjänstefelet som människa.

Hyperintressanta Atalanta, som presidente Percassi satt i händerna på superrutinerade klubbdirektören Pierpaolo Marino, mot hyperintressanta Palermo som presidente Zamparini satt i händerna på sportchefen-så-tydligt-på-väg-uppåt Sean Sogliano.

De båda ståthållarna möttes under mercaton och då framför allt under sista veckan och den allra sista dagen. Marino fick sin play maker (Cigarini), släppte sitt mittfältsankare (Barreto) till Sogliano och försökte i samma veva att plocka på sig Giulio Migliaccio från Palermo.

Men, Sogliano var inte intresserad. Han visste att ledaren Migliaccio var nödvändig när mister Pioli blev till mister Mangia och den där ihåliga backlinjen skulle tätas.

Det känns som om en bortaseger ligger i luften och det kommer att bli intressant att se il nostro Sean hantera den eufori som skulle följa på sex poäng och delad serieledning efter två omgångar. I Varese jobbade han ju ofta tvärtom. Sogliano smög fram, något som ju inte går när man är satt att ratta Zamparinis Palermo. En sportchef skall kunna både och, och jag är övertygad om att Sogliano Jr. besitter båda färdigheterna.

Den unge är redo att ta sig an den gamle. De båda har startat säsongen i högt tempo och Sogliano har redan hunnit med det som Marino haft siktet inställt på ända sedan han klev på Percassis Atalanta. Tränarbytet.

Devis Mangia och hans mannar kan alltså göra Atalanta en tjänst genom att vinna i eftermiddag och se till att skynda det byte av tränare som ser Stefano Colantuono lämna Bergamo.

/Borell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>