Vulkanisk ADL vet att skynda långsamt

Aurelio De Laurentiis har aldrig varit närmare den italienska ligatiteln än ikväll. Men, det betyder inte att det är i år hans Napoli skall vara med och slåss om lo scudetto. Tvärtom, handlar årets säsong om att fortsätta prestera på den mycket höga nivå man gjorde ifjol. Då slutade Napoli trea och en ny tredjeplats är och förblir en stor framgång.

Två raka tredjeplatser skulle innebära att De Laurentiis på allvar har lyckats parkera sitt Napoli i den absoluta toppen och då kan man närma sig ytterligare nästa säsong, med två riktigt starka Serie A-säsonger och ett lärorikt och inkomstbringande Champions League i bagaget.

Den vulkaniske De Laurentiis längtar efter den dag då hans Napoli kan utmana om den italienska ligatiteln på allvar. Han är, tvärtemot vad de många tror, långsiktig och började att tänka på ”sitt” Napoli långt, långt innan han sommaren 2004 snodde åt sig klubben när den till slut gick i konkurs.

Många trodde att Napoli hade scudetto-närkontakt redan ifjol, men när det skulle avgöras var man inte ens nära. 0-3 borta mot Milan i slutet av februari och så var den scudetton borta. Det kommer att bli ungefär samma visa i år igen. Napoli med bra från början, men inte ända in.

Mister Mazzarri går en match i matchen mot Massimiliano Allegri, grannen från den toskanska kusten. Så nära, men ack så olika!

Den ene från Livorno och den andre från San Vincenzo, sex mil neråt längs kusten.

Den ene lugn, den andre hetsig.

Den ene med bara tre säsonger som tränare i Serie A bakom sig, den andre med sju.

Den ene med Italiens mest rutinerade klubbdirektörer, den andre som fått med sig sin tidigare team manager/sportchef.

Den ene med fyra man i backlinjen, den andre med tre.

Den ene med ett lag som ofta ser stabbigt ut, den andre med en elva som kontrar snabbare än någon annan.

Den ene firad för 2-2 borta i Champions League mot bästa tänkbara motstånd, den andre yrvaken och 0-5-förnedrad i träningsmatch mot samma motstånd.

De Laurentiis tar in sin tränares förmåga och värderar. Han vet att han sitter med trumf på hand i ett längre perspektiv. OM bara saker och ting går som de skall under 2011/12, säsongen som är så farlig med sina stora förväntningar, går De Laurentiis Napoli mot en gyllene framtid.

/Borell

En reaktion på “Vulkanisk ADL vet att skynda långsamt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>