Tacopina is back!

MANCIANO. Jag trodde att han var out och vi hade sett och hört det sista av honom i italiensk fotboll. Jag hade fel.

Joe Tacopina har länge försökt att ta plats i den italienska fotbollen och nu ser han ut att lyckas. Blivande Roma-presidenten Thomas DiBenedetto visade nämligen upp sig med den amerikanske försvarsadvokaten vid sin sida när Roma tog sig an Siena.

Tacopinas två misslyckade försöken (först Bologna och sedan Roma) att ta sig in i den italienska fotbollen gör att han inte känns som en seriös aktör. Tillskyndarna (finns det några?) kan påstå att det faktum att han gör ett tredje försök visar på både beslutsamhet och seriositet. För mig är det precis tvärtom. Tredje gången gillt för Tacopina är inget annat än absurt och något som gör att det finns ännu större anledning att undra exakt vad DiBenedettos nya Roma har för sig.

Roma har sett spretigt och otydligt ut på planen under säsongsinledningen. Vid sidan av har det möjligen varit otydligt, men absolut inte spretigt. Men, snart börjar det. Franco Baldini, den lokale ståthållaren, mot Tacopina, den utländske ägarens ”spion”, blir en intressant och i slutändan helt onödig kamp i det nya Roma. En kamp med löjets skimmer över sig. Tacopina is back!

/Borell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>