bergodi

Esonerato – dopo giornata n.22

Listan över de tränare i Serie A som är närmast att få sparken. Varje vecka kommer en toppfemlista à la CaC.

La lista Esonerato:
1. Cristiano Bergodi, Pescara (Ny)
2. Pulga/Lopez, Cagliari (1)
3. Stefano Colantuono, Atalanta (4)
4. Gianpiero Gasperini, Palermo (5)
5. Zdenek Zeman, Roma (Ny)

Förra veckans placering på listan ses inom parantes.

Kommentar:

Bergodi och hans lag straffades av president Sebastiani efter 6-0 förlusten mot Sampdoria med ett ritiro punitivo. In med hela laget på hotel. Gnugga och gnugga för att komma till rätta med vad Sebastiani anser vara problem med inställningen. Han var hård i sina ord. ”De som inte anser sig tro på detta kommer att få lämna omedelbart”. Hur mycket tror egentligen Bergodi på detta Pescara? Tillräckligt mycket för att slippa lämna omedelbart? Tveksamt.

Cagliari med duo Pulga/Lopez tog den sista livlinan i och med den sena kvitteringen mot Palermo. Annars hade det varit finito där och då. En sista chans mot ett Roma i problem borta på Olimpico är vad de får. Sedan kliver nog Cellino in med full kraft.

Colantuono har det extremt jobbigt just nu. Spelschemat gynnar inte honom och hans Atalanta som letar kontinuitet. Har fortfarande stort förtroende från sin klubbledning. Måstematch mot Palermo i kommande omgång. Ingen seger där så är Colantuonos saga i Bergamo inne på sista kapitlet.

Gianpiero Gasperini hade chansen mot Cagliari. Ett sent kvitteringsmål ställde till det. Möter ett pressat Atalanta med en pressad Colantuono i en match om överlevnad. Bara en kan gå levande ur den fighten. Zamparini lurar i vassen. Glöm inte det.

Zeman har helt tappat moment i ligaspelet. Laget saknar fortfarande en trygg identitet trots att serien redan har vänt och mer än hälften av matcherna är spelade. Lägg sedan till ”il caso De Rossi” och ”il caso Stekelenburg/Goicocheca” samt höga krav från amerikanska ägare och att Roma är en piazza där tränarna köar för att ta över. Uppsägningen är inte imminent för Zeman. Men närmare än någonsin.

Lediga tränare denna säsong:
Mario Beretta, Luigi Cagni, Alberto Malesani, Emiliano Mondonico, Walter Novellino, Giuseppe Papadopulo, Edoardo Reja, Luigi Simoni.

Lediga tränare nästa säsong:
Serse Cosmi, Luigi De Canio, Luigi Delneri, Ciro Ferrara, Massimo Ficcadenti, Pasquale Marino, Fulvio Pea, Carlo Sabatini, Giuseppe Sannino, Giovanni Stroppa, Attilio Tesser.

/Abizzo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>